Älskar du Spanien? Vi har koll på livets drycker

Spanien är ett älskat resmål bland många svenskar och det finns många anledningar till att man väljer att resa till just Spanien. När man vill åka utomlands krävs det dock att man förbereder sig för att man ska få ut så mycket som möjligt under tiden man är där. Bland annat har Spanien helt fantastiskt vin och det kommer att göra dig gott att avnjuta ett eller två glas under din semester. För att du ska kunna ta del av det bästa vinet krävs det dock att du vet vart du ska gå.

Vi har koll på festivaler, öl och vin i Spanien

Alla har en egen version av vad som gör drömsemestern och vad som ska prioriteras. När man reser till Spanien är det dock en god idé att spana in de bästa spanska vinerna, en spansk öl samt riktigt härliga festivaler. Du har kommit rätt om det är detta som du är ute efter och vi har koll på vad som är aktuellt i Spanien just nu. Vi ser till att ständigt uppdatera med fräsch information så att du inte missar någonting under din semester och dessutom har chansen att planera din semester efter det som du allra helst vill uppleva.

När du planerar din resa till Spanien är det en god idé att fundera på vart du allra helst vill åka. Det finns gott vin och riktigt härliga festivaler i nästan alla områden i Spanien och du kommer få en mer högkvalitativ resa genom att åka vart du vill och därefter planera stopp efter vägen. Dock är detta helt upp till dig och om du endast vill resa till Spanien för att du vill uppleva Spaniens lokala brygder bör du givetvis planera din resa helt annorlunda än någon som även vill upptäcka städerna samt sola och bada.

En helt annan kultur

När du tänker på festivaler kanske du tänker på Sweden rock, Peace and love eller till och med Tomorrowland. En festival i Spanien kan se helt annorlunda ut och du bör räkna med en mer karnevalisk känsla. Det är en annan typ av kultur och därefter firar man musik på ett helt annat sätt. Även om det kan vara kul att gå på en klassisk festival, vilka du även kan finna i Spanien, är det inte detta du kommer vilja vara med om när du reser dit. Tänk dig att gå på en riktig sambafestival. Detta kommer att skapa minnen för livet och göra så att du verkligen upplever en annan kultur. Det kanske till och med får dig att dansa. När du är i Spanien bör du anamma den fantastiska kulturen tillsammans med de goda brygderna. På så sätt kommer du att få ut så mycket som möjligt av din semester och du kommer därefter att komma tillbaka till Sverige och uppleva att du har ny energi, känner dig uppfriskad och helt enkelt mår mycket bättre. Även om du främst planerar in klassiska festivaler som är mer som de i Sverige bör du se till att gå på minst en riktig spansk festival. Det kommer att vara ett minne för livet och någonting som du kommer att längta tillbaka till.

Spanska viner

Du är säkert medveten om att Spanien är den tredje största vinproducenten i hela världen, tätt bakom Italien och Frankrike. Därför är det minst sagt värt att testa livets söta dryck direkt från källan. I Spanien finns det många lokala viner och det är vanligt att varje restaurang som man går på har sitt eget hemgjorda vin. Det är en fantastisk upplevelse att testa de spanska vinerna, gärna i kombination med den måltid som de rekommenderar till vinet. Ofta har restaurangerna mycket bra koll på vilka viner och måltider som går ihop och detta kan därmed bli en helt fantastisk upplevelse. Det är dessutom en mycket intressant upplevelse att göra en vinprovning i Spanien och resa till de olika vingårdarna för att testa på många lokala viner. Du kan även välja att ta med dig ett par flaskor hem till Sverige igen om du hittar något som du verkligen tycker om. Du kan dessutom hitta spanska viner i de spanska livsmedelsbutikerna om du vill vidga vyerna lite extra.

Spanska ölsorter

Spanien är inte bara fantastiskt när det kommer till att producera viner utan det är även en av Europas största producenter av öl. Därför vill du självklart inte missa att testa på en cerveza (det spanska ordet för öl) när du besöker landet. Du kommer att kunna hitta lokala ölsorter nästan överallt. Dock om du vill planera din resa lite bättre för att se till att du smakar de absolut bästa ölsorterna i hela Spanien har du hittat rätt. Vi har koll på detta och vet var du ska åka under din semester när du vill få en smakupplevelse som kommer att få dina smaklökar att sjunga i kör. Många av ölsorterna kan du dessutom hitta i spanska livsmedelsbutiker. I Spanien har man inte systembolag liksom vi har i Sverige, därför är det mycket enklare att hitta god öl under dygnets alla timmar och om du letar efter schyssta märken att spana in i livsmedelsbutikerna har vi koll på vad du ska titta efter.

Planera din sommar och boka en resa ner till Spanien idag. Spanien är den perfekta platsen för dig som vill ha en fantastisk upplevelse för alla dina sinnen och som dessutom vill uppleva riktigt goda viner och god öl.