Gillar du att spela paintball eller airsoft har du all möjlighet att utöva ditt intresse under semestern i Spanien. Kring populära resmål som Alicante, Málaga, Kanarieöarna och Mallorca finns det många banor. Är du osäker på vad airsoft-vapen är? Då kan du gå in på Wizeguy som har både paintballutrustning och soft air-vapen.

Kontrollera med banan kring regler i Spanien

En del banor erbjuder även möjlighet att spela airsoft vilket en del upplever mer realistiskt. Regler och riktlinjer kan skilja sig åt mellan banorna. Det krävs sällan tillstånd för att spela men åldersgränsen kan skilja sig åt. En del kräver att du ska vara över 14 år. Därför är det bäst att kontakta företaget innan ni bokar bana.

Tänk också på att det kan bli mycket varmt i Spanien vår och sommar. Därför kan det bli riktigt svettigt med skyddsutrustningen. Glöm inte att dricka mycket vätska innan ni spelar och välj gärna tider morgon eller senare eftermiddag.

Utrustningen kan skilja sig åt

Banorna kan skilja sig åt från i Sverige och så även vilka paintball-eller airsoft-vapen som används. Det gör spelet lite mer utmanande. En del kan även hitta nya airsoft-favoriter under semestern och undrar om det går att ta med sig tillbaka till Sverige.

Det inte alltid helt lätt att ta in airsoft-vapen i Sverige. I stället kan det vara bättre att titta in på den svenska marknaden. Det finns bland annat ett stort urval av glocks även i Sverige. Då slipper du tänka på tillstånd och olika regler mellan Spanien och Sverige. Ibland går det utan tillstånd beroende på effektbegränsning. Även anslagsenergin kan vara avgörande för om du får ta hem airsoft-vapen utan tillstånd.