Spanien är ett utmärkt land för vandrare med sina många varierande och vackra landskap. Oavsett om du är ute efter berg, kustvägar eller böljande kullar har Spanien något att erbjuda. En bra sak att ta med när man vandrar är en aktivitetsklocka för att räkna dina steg. Du hittar tillbehör för Garmin här – https://www.kamda.se/for-garmin/

Bergskedjan Pyrenéerna

En av de bästa platserna att vandra på i Spanien är bergskedjan Pyrenéerna. Detta område erbjuder fantastiska vyer av snöklädda toppar och forsande floder, samt gott om möjligheter till utmanande vandringar. Om du letar efter en mer avslappnad vandring är Costa del Sol på landets sydkust perfekt. Med sitt milda medelhavsklimat och kilometerlånga vackra kuststräckor är detta område ett paradis för vandrare.

Pilgrimsvandringen i Spanien

Spanien är hemvist för några av de mest populära pilgrimsvägarna i världen, med vandrare från hela världen som kommer för att vandra Camino de Santiago och andra välkända vandringsleder. Om du letar efter en andlig resa eller helt enkelt ett sätt att utforska Spaniens fantastiska landskap och historia kan pilgrimsvandring vara något för dig.

Camino de Santiago

Camino de Santiago är kanske den mest kända av alla pilgrimsleder i Spanien. Den här urgamla leden, som också kallas Jakobsvägen, har använts av pilgrimer i århundraden. Den löper över 800 kilometer (500 miles) från Frankrike genom Pyrenéerna i norra Spanien och slutar vid katedralen i Santiago de Compostela. Rutten är mycket välmarkerad och det finns gott om det finns flera ställen att övernatta på vägen, vilket gör den till ett populärt val för vandrare med alla nivåer av färdigheter.

Camino de Santiago de Levante

Om du letar efter en kortare pilgrimsväg är Camino de Santiago de Levante ett bra alternativ. Denna rutt börjar i Valencia och omfattar cirka 200 kilometer (120 miles) innan den avslutas vid katedralen i Santiago de Compostela. Camino de Santiago del Norte är ett annat populärt alternativ som börjar i Baskien och är cirka 350 kilometer lång.

Oavsett om du väljer att vandra Camino de Santiago eller en annan pilgrimsväg kommer du garanterat att få en oförglömlig upplevelse. Spaniens fantastiska landskap, rika historia och vänliga lokalbefolkning gör det till den perfekta platsen för en pilgrimsvandring. Så vad är du väntar du på? Börja planera din resa idag!

Kustpromenader i Spanien

Spaniens kustlinje är en av världens vackraste, med en enorm variation av landskap att utforska. Från de karga klipporna i norr till sandstränderna i söder finns det något för alla. Och med över 8 000 kilometer (5 000 miles) kuststräcka kan du säkert hitta den perfekta vandringen för dig.

Camino de Ronda

En av de bästa kustvandringarna i Spanien är Camino de Ronda. Denna kuststig löper över 300 kilometer (200 miles) längs Medelhavskusten från Tarragona till Málaga. Leden går genom några av Spaniens mest fantastiska landskap, inklusive dramatiska klippor , olivlundar och sandstränder. Det är en populär vandring med vandrare på alla nivåer, och det finns gott om ställen att övernatta på vägen.

Costa del Sol

Om du letar efter en kortare kustvandring är Costa del Sol ett bra alternativ. Detta område på Spaniens sydkust är känt för sina kilometerlånga vackra stränder och sitt varma medelhavsklimat. Det finns gott om enkla vandringar att välja mellan här, liksom mer utmanande vandringar för erfarna vandrare.

Oavsett vilken del av Spanien du väljer att utforska, se till att ha på dig bekväma skor och ta med dig gott om vatten. Och glöm inte att njuta av den lokala maten och vinet – det är en stor del av det som gör spanska vandringar så speciella!

Att vandra i Spanien kan vara en underbar upplevelse och erbjuder allt från utmanande bergsvandringar till mer avslappnade kustpromenader. Oavsett dina intressen har Spanien något att erbjuda vandrare på alla nivåer. Så ge dig ut och utforska detta vackra land!